مقایسه اجرایی

 

1- عدم رسيدن بتن به زير قالب ها و به اصطلاح کرمو شدن سطح زیرین دال ها :

 

قالب های یوبوت، ذوزنقه ای شکل هستند و به دلیل وسعت سطح زیرین اگر بتن روانی کافی را نداشته باشد و ویبره مناسب انجام نشود، در زیر مرکز قالب ها بتن کاملا نفوذ نمی کند.

  

 ابتکار صورت گرفته جهت رفع مشکل :

 

ایجاد گوشه های کونیک (پخی) دور تا دور قالب جدید بهسازان و کاهش سطح زیرین قالب، نفوذ کامل بتن به زیر قالب را تسهیل می کند. همچنین وجود این گوشه های کونیک سبب می شود تا توزیع تنش در مقطع I شکل دال، یکنواخت شود و تمرکز تنش در گوشه های اتصال جان تیرچه ها به دال بالا و پایین ایجاد نگردد.

 

                                      

2- شكستن و يا تغيير شكل قالب ها در حين حركت كارگران و در هنگام بتن ریزی :

با توجه به استفاده از مواد پلی پروپیلن بازیافتی در قالبهای یوبوت ( به جهت ایجاد صرفه اقتصادی ) ، نداشتن استحکام لازم هم از لحاظ هندسه و هم از لحاظ جنس مصالح به کار رفته در این قالب ها منجر به شکستن آن تحت اثر بارهای حین اجرا ، مانند حرکت کارگران ، فشار ناشی از پاچش بتن ، حرکت ویبراتور و . . .  می شود.

 

 

ابتکار صورت گرفته جهت رفع مشکل :

استفاده از فوم میانی سبک و مقاوم از جنس پلی استایرن به همراه سینی های پلاستیکی، که مانع از تغییر شکل و شکستن قالب حین حرکت کارگران و در هنگام بتن ریزی می شود .

 

3- نفوذ بتن به داخل قالب های یوبوت و افزایش بار مرده سقف :

با توجه به باز بودن کف یوبوت ها ، در هنگام بتن ریزی مقداری از بتن از زیر به داخل یوبوت ها رفته ( حدوداً 5 سانتی متر ) و شکل مقطع ، وزن دال و محاسات انجام شده را تحت الشعاع قرار می دهد .

 

ابتکار صورت گرفته جهت رفع مشکل :

با توجه به استفاده از فوم میانی در قالب های جدید ، امکان ورود بتن به داخل قالب وجود ندارد .

 

4- صعوبت در نگه داري از قالب در كارگاه ها به جهت وجود شرايط خاص در نگه داري قالب های پیشین:

قالب های یوبوت که از مواد بازیافتی پلی پروپیلن تولید می شوند به جهت جنس مواد تولیدی باید در شرایط محیطی مناسب و دور از نور خورشید نگهداری شوند، تا شکل پذیری و استحکام لازم را حین اجرا داشته باشند.

ابتکار صورت گرفته جهت رفع مشکل:

فوم میانی قالب بهسازان که از جنس پلی استایرن می باشد، در برابر انواع شرایط محیطی مقاومت خود را از دست نمی دهد و نیازی به فراهم نمودن شرایط خاصی برای انبار و نگهداری نیست.

 

 5- عدم امكان استفاده از قالب هايي كه بيش از 4 ماه از عمر آن گذشته بود:

قالب های یوبوت به جهت جنس پلی پروپیلن بازیافتی بعد از مدتی شکل پذیری خود را از دست می دهند و ترد و شکننده می شوند و عملا استفاده از آنها در کارگاه ها با شکستن پی در پی قطعات پلاستیکی همراه است .

ابتکار صورت گرفته جهت رفع مشکل:

فوم پلی استایرن میانی قالب بهسازان به مرور زمان مقاومت خود را از دست نمی دهد. و حتی تا یک سال پس از تولید ، قابل استفاده خواهد بود.

 

RSS

شبکه های اجتماعی